Ћирилица / Latinica

Prostor

Dom omladine Beograda raspolaže sa četiri multifunkcionalne sale u kojima se odvijaju programi svih umetničkih formi, kongresi, sajmovi… Po dogovoru moguće ih je dati i u zakup. U produžetku teksta možete se informisati o osnovnim karakteristikama svakog pojedinačnog prostora, videti kako oni izgledaju tokom određenih programa, preuzeti tlocrte i saznati pod kojim uslovima ih je moguće koristiti.

Za sve dodatne informacije i dogovore o potencijalnom zakupu kontakt osoba je:

Marta Marković, producent
DOM OMLADINE BEOGRADA
Makedonska 22, 11000 Beograd, Srbija

Telefon: 011 3220127 / Faks: 011 3222226
mob: +381 60 510 20 85 / mejl: marta.markovic@domomladine.org

 

OPŠTE O PROSTORU DOMA OMLADINE BEOGRADA

Dom omladine Beograda je kulturni centar koji od 1964. godine producira i promoviše programe za mlade u sferi savremene umetnosti i kulture. U okviru svojih aktivnosti Dom omladine Beograda pokriva sve umetničke discipline i forme: vizuelne umetnosti i nove medije, film, scensko-izvođačke umetnosti, obrazovno-debatne programe i muziku.

Programi Doma omladine Beograda odvijaju se na prostoru od 4300m2 koji čine četiri multifunkcionalne sale, Velika sala, Sala Amerikana, Klub DOB i Tribinska sala, i prostrani holovi na četiri nivoa. Sve sale su pristupačne osobama sa invaliditetom.

Rekonstrukcijom 2011. godine osvežen je celokupan programski prostor, a sale su opremljene neophodnom tehničkom, rasvetnom, audio i video opremom, čime smo postali kulturni centar koji sasvim samostalno može da realizuje svaku vrstu kulturno-umetničkih programa.

 

VELIKA SALA

Velika sala namenjena je za filmske festivale, konferencije, simpozijume, muzičke i scenske programe. U sklopu Velike sale nalazi se hol na dva nivoa površine 420m2 i tri garderobe za umetnike sa zasebnim kupatilima.

Kapacitet  sale je 519 mesta, 369 u parteru, 150 na balkonu. Sedišta u sali su mobilna i njihovim izmeštanjem kapacitet sale je 1000 stajaćih mesta.

Tehnička opremljenost: scenski prostor 10x10 m, prednja i zadnja crna zavesa, video projektor, projekciono platno, mikseta, ozvučenje, scenska rasveta, govornica, kinokabina, prostorija za simultani prevod.

Visina nadoknade za režijske troškove korišćenja prostora Velike sale: do 4 sata 500 evra + pdv, ceo dan 1000 evra + pdv.

Visina nadoknade za režijske troškove korišćenja hola ispred Velike sale: do 4 sata 200 evra + pdv, ceo dan 400 evra + pdv.

VELIKA SALA TLOCRT

VELIKA SALA PLAN SEDENJA

 

SALA AMERIKANA

Sala Amerikana nemanjena je za muzičke programime, nekonvencionalne scensko-izvođačke projekte, manje konferencije i simpozijume, promocije, predavanja i radionice. U sklopu Sale Amerikane nalazi se hol površine 330 m2.

Kapacitet sale je 800 stajaćih i 200 sedećih mesta.

Tehnička opremljenost sale: bina 8x5m, koncertna rasveta i ozvučenje, video projektor, projekciona platna 2.5x1.7 m i 4x3 m, garderoba za umetnike sa tri zasebna kupatila, soba za režiju i soba za simultani prevod.

Visina nadoknade za režijske troškove korišćenja prostora Amerikane: do 4 sata 200 evra + pdv, ceo dan 400 evra + pdv.

SALA AMERIKANA TLOCRT    

 

KLUB DOB

Klub DOB namenjen je za muzičke programe, promocije, predavanja i radionice.

Kapacitet sale je 250 stajaćih i 80 sedećih mesta.

Tehnička opremljenost sale: bina 6x4 m, garderoba za umetnike sa zasebnim toaletom, soba za režiju.

Visina nadoknade za režijske troškove korišćenja prostora Kluba DOB: do 2 sata 100 evra + pdv, ceo dan 200 evra + pdv.

KLUB DOB TLOCRT

 

GALERIJA

Galerija Doma omladine Beograda namenjena je vizuelnim i multimedijalnim umetnicima mlađe generacije čije se dvonedeljne izložbe realizuju na osnovu godišnjeg konkursa i jednodnevnim intimnijim umetničkim projektima.

Kapacitet sale je 60 sedećih i 150 stajaćih mesta.

Tehnička opremljenost: galerijska rasveta, video oprema, ozvučenje.

Visina nadoknade za režijske troškove korišćenja prostora Galerije: dnevno 200 evra + pdv.

GALERIJA TLOCRT

 

TRIBINSKA SALA

Tribinska sala namenjena je za predavanja, radionice i konferencije za novinare.

Kapacitet sale je 70 sedećih mesta.

Tehnička opremljenost: audio i video oprema.

Visina nadoknade za režijske troškove korišćenja prostora Tribinske sale: do 2 sata 100 evra + pdv, ceo dan 200 evra + pdv.

 

NAPOMENA: 
Navedeni iznosi za nadoknadu troškova korišćenja prostora odnose se na programe poput seminara, konferencija, tribina, promocija  i radionica. Nadoknada troškova podrazumeva korišćenje prostora sa govornim ozvučenjem, video projektorom, projekcionim platnom, osnovnom rasvetom, dežurnim tehničkim osobljem, režijske troškove, nadoknadu održavanja i čišćenja prostora i amortizaciju tehnike.

Specifični uslovi korišćenja prostora za programe kulturno-umetničke sadržine se posebno dogovaraju sa uredničkim kolegijumom Doma omladine Beograda.

 

FOTOGRAFIJE SALA DOMA OMLADINE BEOGRADA

Foto: Dragan Babović

Sledeća dešavanja

beogradski jazz festival

martovski festival

beogradski festival evropske knjizevnosti