Dom omladine Beograda predstavio svoj program u Trebinju

Dom omladine Beograda (DOB) 22. juna ove godine gostovao sa svojim programima u Trebinju, u okviru INTERDIFEST-a, 14. Dana malih stvari. U Kulturnom centru i na terasi hotela Leotar, DOB je publici u Trebinju predstavio deo svojih aktivnosti u oblasti muzičkog, tribinskog i filmskog programa.

 

 

Muzički program Doma omladine Beograda ilustrovao je dvojac Aleksandar Đukić i Bojan Vulin, koji su muzičari-domaćini koncertnog serijala MONDAY BLUES,  dobro poznatog i omiljenog među beograđanima, a jednako pozitivne reakcije izazvao je kod publike u Trebinju.

 

Foto: Jovan Vidaković

 

Religiološka tribina sa temom „Kult i kultura – dinamika religijskog stvaralaštva“, bila je prilika da se tamošnja publike upozna sa bogatom tribinsko-debatnom programskom linijom Doma omladine u Beogradu. Tribinu su vodila tri mlada teologa: Jovan Blagojević, Stevan Jovanović i Velibor Martinović, koji su istoj temi pristuplili sa svojih različitih religijsko-teoloških pozicija. Razvoju uzbudljive diskusije doprinela je aktivna i radoznala publika, koja se rado uključivala u razgovor, iznoseći svoje stavove i pitanja

 

Foto: Jovan Vidaković

 

Filmski program činio je „MART NA BIS“, novi filmski program DOB-a, koji ima za cilj da i u drugim gradovima predstavi najbolje filmove sa Martovskog festivala – Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, koji je ove godine održan po 66. put. Program je najavio urednik filmskog programa DOB-a, Dragan Nikolić, a prikazana su sledeća ostvarenja: „4 GODINE U 10 MINUTA“, r. Mladen Kovačević i Ibarska Highway r. Aleksandrija Ajduković.

 

Gostovanje u Trebinju organizovano je u okviru ciklusa saradnje Doma omladine Beograda sa drugim kulturnim centrima u zemlji i regionu, sa ciljem da svoju bogatu aktivnost iz oblasti kulture i umetnosti učini dostupnom mnogo širem krugu publike.

Zahvaljujemo našim dobrim domaćinima iz Kulturnog centra Trebinja, lokalnim medijima, a iznad svega publici koja je pokazala veliko interesovanje za programe koje smo ovom prilikom prikazali gostujući u Trebinju.

Na jesen Dom omladine Beograda nastavlja svoja gostovanja u drugim gradovima.

Komentari