Quo vadis? Univerziteti, onlajn učenje i mobilni student

Predavač: James Quirk, Ph.D.

Informaciona tehnologija je tokom poslednjih dvadeset godina dovela do revolucionarnih promena na svim poljima: od muzike, filmova, medija, politike, finansija, do toga kako danas shvatamo prijateljstvo. Čitavih osamsto godina unverziteti su se sporo prilagođavali promenama, ali ogroman uticaj interneta, društvenih medija i mobilnih uređaja postaje evidentan i u pogledu visokog obrazovanja. Šta je to što studenti danas zahtevaju i kako univerziteti reaguju?  Šta to znači za savremene ustanove visokog obrazovanja i one koji studiraju?

 

Biografija

James Quirk predaje na univerzitetu od 2001. kao redovni profesor. Postigao je izvanredne rezultate kako u nastavi, tako i obučavanju studenata u oblasti društvenog aktivizma, administrativnim i liderskim pozicijama. Njegove nastavne i istraživačke oblasti obuhvataju demokratizaciju, globalnu ekonomiju i svetsku politiku. Istovrmeno je angažovan u oblasti obrazovanja nastavnika i brojnim posebnim projektima.

TEACHING EXPERIENCE

The Catholic University of America ∙ Washington, D.C.
American University ∙ Washington, D.C.
Loyola University Maryland ∙ Baltimore, Maryland
University of Economics ∙ Varna, Bulgaria

COURSES TAUGHT, SELECTED LIST

International Relations, American Foreign Policy, Global Political Economy, Global Democratization, Dynamics of Political Change Power and Money, Transnational Institutions, Nation‐Building, The Wire: Working in Baltimore, Comparative Politics, Balkan Politics, Reading the Nobel Prize Winners, Seminar: Iraq, Latin American Politics, Asian Politics.

Komentari