7. FESTIVAL EPSKE FANTASTIKE

Organizacija: Udruženje MAČ I MAGIJA.
Cena ulaznice: 200 dinara

Naredni Festival i konvencija epske fantastike biće održani 20.maja u Domu omladine Beograda (donji deo, tribinska-bioskopska sala). Konvencija se sastoji iz dva dela: tribinskog i turnirskog (društvene igre). Klubovi C22 i Conflux imaće i posebno deo predvidjen za izlaganje deo gde će moći da se nabave različite društvene igre.


Tribine

1. Tribina o popularnoj Warcraft franšizi: Warcraft: Horda vs. Alijansa

Vodi: Vladimir Stanković

Na prošlom festivalu imali smo prilike da čujemo o magičnim počecima kosmosa u Warcraftu, nastanku svetova među kojima je i Azerot. Ovoga puta bavimo se istorijom, mitologijom i pričom koja vezuje dve trenutno najpopularnije frakcije u ovom univerzumu: Hordu i Alijansu. Od kada su osnovane, ove dve strane su u maltene konstantom sukobu, koji naizgled nema kraja. Međutim, odakle je sve počelo? Sada ćemo zaviriti daleko u prošlost i videti kako su Horda i Alijansa nastale, ko su osnivači i glavne figure, kada i zbog čega je izbio prvi konflikt, pa prvi rat između njih i još mnogo toga. Sve ćete ovo saznati na tribini – a ako već sve znate onda dođite da uživate i podržite svoju stranu. For the Horde! For The Alliance

2. Tribina:Igra Prestola ’’Zavere i spletke pred sezonu 7’’

Vode: Marko Miranović i Miloš Đurović

I dok svi iščekujemo nastavak HBO serije Igra prestola vreme je da osvetlimo neke likove koji će sigurno igrati presudnu ulogu u novom serijalu i u novoj 6. Knjizi The Winds of Winter i da preispitamo neke od najvećih zavera i spletki koje su obeležile dosadašnje knjige i HBO serije. Kroz pretstavljanje nekih od najbitnijih likova upustićemo se u proučavanje njihovih (tajnih) istorija. Pored proučavanja likova, pokušaćemo da osvetlimo šta nas to očekuje u sedmoj HBO sezoni ovog popularnog serijala, i šta nas to očekuje u narendoj Martinovoj knjizi The Winds of Winter koja će se zasigurno sve više razlikovati od toka serije.

3. Tribina o biografiji, životu i delu Tolkina: JRR Tolkin biografija

Vode: Marko Miranović i Miloš Đurović

U svetlu vesti da je u pripremi film koji bi se isključivo bavio Tolkinovim životom, ova tribina se nametnula sama od sebe. Ova tribina obiluje velikim brojem podataka, priča i zanimljivosti iz života Tolkina kao i ljudi koji su ga okruživali. Dešavanja iz života Tolkina uticala su na mnoge detalje koji su kasnije ubačeni u knjige. Rani život u Južnoj Africi, strah od paukova, iskustvo i stradanje u Prvom svetskom ratu, borba u rovovima, ranjavanje i gubitak velikog broja priatelja, kasnije stvaranje polu-tajnog društva koje se bavilo proučavanjem evropske istorije, mitova i legendi, putovanje u Švajcarsku, želja za stvaranjem jednog engleskog mita, strah od modernizacije…svi ovi momenti su uticali na kreativnost Tolkina koju je namerno ili nehoticno ugradio u svoja knjizevna dela…

4. Tribina: NARA-DEIGOR SILMARILLI: Bitke iz Silmariliona

Tribina se bavi najvećim bitkama iz Simlariliona

Vodi: Marko Vasić

Tribina o, kako i sam naslov kaže, bitkama iz Silmariliona – onima koje su ušle u završnu verziju knjige i onima koje su izostavljene u toj verziji, ali obrađene u dvanaesto-tomnom izdanju Istorije srednje zemlje. Osim motiva, toka i ishoda bitaka, govoriće se, ukratko, i o poreklu i imenima mačeva koji su korišćeni za borbu, i o junacima koji su ih koristili.

 

Turnirski deo i društvene igre:

Veliki turnir u Katanu
(60 igrača, turnir traje tokom čitavog dana)

Dungeons and Dragons (prezentacija igre, broj igrača i timova je ograničen)
 
Magic the Gathering –  prezentacija popularne kartične igre Magic the Gathering, igra će moći da isproba na većem broju stolova, a klub Conflux će podeliti i veći broj promo dekova.

Komentari